Oslava, velké pátrání a ještě větší mlsání

Oslava a jídloO víkendu jsme byli u známých na oslavě narozenin a jelikož to byly kulatiny, tak se Karel rozhodl oslavit je ve velkém stylu na chalupě svých rodičů. Přijeli jsme v sobotu ráno a během dopoledne bylo na zahradě víc dětí než dospělých. Aspoň si prckové mezi sebou pohrají a vyřádí a večer únavou budou líp spát. Jeden dospělý vždy dohlížel na ratolesti, popřípadě utřel nos, pofoukal bolístku, pohladil, povzbudil a hlídal na pitný režim. S pitným režimem jsme my dospělí problém neměli. Po zhruba dvou hodinách bylo střídání stráží a vše perfektně fungovalo. Zatím…

Pohodu střídá strach

Oslava probíhala v poklidu, tanec, jídlo, grilovačka, pivo teklo proudem, prostě pohoda. Až do chvíle, kdy se začaly shánět a počítat děti. Jedno chybělo. Mala Natálka nebyla k nalezení. Všichni okamžitě vystartovali hledat prcka. Nejprve u dětí, které si s ní hrály, jestli ji neviděly, ale nic. Zoufale jsme hledali všude. Neumíte si představit ten panický strach, který jsme měli. V myšlenkách jsme si promítali snad ty nejhorší scénáře.

ČTĚTE TAKÉ:  Tchýně, ty má každý rád

Oslava, velké pátrání a ještě větší mlsáníHra na schovávanou

Teta už chtěla volat policii, když tu si jeden klučina vzpomněl, že si hráli na schovku a zřejmě ji zapomněli hledat. Ještě ji viděl, jak jde do kůlny. Všichni jsme se hnali ke kůlně v naději, že ji tam najdeme. A co Natálka? Jak malé miminko spala ve staré bečce. Ani si neumíte představit tu úlevu, kterou jsme všichni cítili. Nevěděli jsme, jestli máme brečet, nebo se smát, takovou jsme měli radost. Po tomto vydatném šoku jsme se všichni snažili uklidnit. Někteří zapili nalezení malé, jiným se klepala kolena ještě hodně dlouho. Ale k večeru už jsme se tomu dokázali i zasmát.

Kozí sýr na spravení chuti

Jídlo bylo výborné, oslavenec k vínu vytáhl domácí kozí sýr. Nikdy dřív jsem ho nejedla, tak jsem neodolala a ochutnala. Samotná chuť mi nic neříkala, ale byla k tomu taková omáčka, do které se sýr namáčel. A to bylo něco. Moje chuťové buňky byly na vrcholu blaženosti. Tak jsem se k tomu nanápadně přibližovala až si někteří začali dělal legraci, že zítra budu mečet. A protože mi to tak moc chutnalo, rozhodla jsem se o to s Vámi podělit. Možná, že to někteří z vás znají a když ne tak za vyzkoušení to určitě stojí.

ČTĚTE TAKÉ:  Mladý hasič amatér

Čaší ze zeleniny:

1kg oloupané tykve bez semen

50 dkg rajčat

25 dkg cibule

5 dkg rozinek

3 stroužky česneku

2 lžíce soli

2 lžičky mletého zázvoru

1 lžička mletého pepře

70 dkg cukru

50 ml octu

Tykev a rajčata olopaná nakrájíme na plátky, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme nakrájené rozinky, sůl, koření, cukr, vaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme ocet. Ještě horké plníme do sklenic. Uzavřené obrátíme dnem vzhůru.

A pak už jen ochutnáváme a ochutnáváme.

Redakční tým magazínu Provoněno. Píšeme pro vás o vaší OPAVĚ a jejím okolí.

Napsat komentář

Starší příspěvky:
Tak jde Zeit #59 – Neznalost zákona neomlouvá

Redakce Provoněno podporuje dobrovolně tento Youtube pořad, protože je vtipný a vždy nějak pobaví. Budeme rádi, když Tak jde Zeit...

Zavřít